Inreda med konst

Inreda med konst

Tänk dig en helt tom lägenhet. Du vet ganska snabbt vilka möbler du kommer behöva för att göra det till ett hem. Men vad ska du egentligen sätta på väggarna? Vita väggar känns ofta livlösa och sterila och kan behöva en del färgklickar för att verkligen kännas som ett hem. Men hur ska man tänka?

Hitta din stil

All inredning börjar med stil. Vilken stil gillar du? Föredrar du stilren minimalism med en begränsad färgskala? Eller gillar du 70-talets starka mönster och fylliga färger? Ska det vara skandinaviskt trä eller asiatiska gulddetaljer? Det finns mycket att fundera på och innan det är dags att bestämma vad som ska upp på väggen så kan det vara bra att göra moodboards med inspiration, färger och teman. Idag är det enkelt att göra digitalt via appar som till exempel Pinterest men det kan också vara kul att kolla igenom tidningar, klippa och klistra och göra en fysiskt.

Hitta konstnärerna

Äkta tavlor är dyra. Särskilt om du uppskattar målare som Monet, Van Gogh eller Picasso. Idag är det dock lätt att få tag i dessa mästerverk, men i annan form. Till exempel kan du köpa verk av din favoritmålare på https://dearsam.se/, eller hitta någonting i samma stil för att fylla ut dina tomma väggar. Det finns massvis med konst i alla möjliga olika stilar att njuta av. Har du hittat en målare du gillar så varför inte göra en tavelvägg med kompletterande konstverk?

Oavsett vad du har för stil kan en tom vägg känns väldigt öde. Ibland räcker det med bara en tavla för att väggen ska kännas rätt. Ibland kan det behövas ett tiotal arrangerade i en snygg komposition. Hitta det som funkar för dig och ha kul.