Gör en egen utställning

Gör en egen utställning

Alla människor mår bra av att få vara kreativa, och även om inte alla är Picasso, Michelangelo eller Rembrandt är det själva skapandeprocessen som är så härlig. Det kan handla om att handarbeta, måla, dreja, skulptera, fota eller varför inte komponera en melodi eller skapa en koreografi? Konsten har inga regler, utan istället handlar det om det egna uttrycket och vad man själv vill förmedla och det är något ytterst personligt.

Att sitta hemma och skapa i all ära, men det är också roligt att få visa andra vad man gör. Visst kan det vara lite läskigt då det innebär att man öppnar sig för både ris och ros, men om man gör det i en vänlig miljö, till exempel bland vänner eller kollegor, kan det bli en rikigt rolig upplevelse. Att ordna en egen utställning kan vara ett kul sätt att gemensamt skapa ett forum för tankar, känslor och hela den härliga kreativitetsprocessen och göra något som ligger långt ifrån jobb och plikter.

Ställ ut på jobbet

Ett bra första utställningsprojekt är att uppmuntra chefen och kollegorna på jobbet att anordna en utställning tillsammans eller med kunderna. Utlys en tävling eller varför inte göra det till ett välgörenhetsevenemang? Börja till exempel med ett fotoprojekt där temat är “resa” eller “ansikten”, skaffa ett antal snygga ramar i olika modell och storlek och ställ ut alltsammans på arbetsplatsen. Bjud in vänner och bekanta och gör det till ett roligt evenemang. Inte nog med att det uppmuntrar individernas skaparglädje, det blir också ett sätt att hjälpa andra. Här kan man förena både nytta med nöje och det är ett avslappnat sätt att låta människor lära känna varandras konstnärliga sidor. Rädd för att ställa ut på egen hand? Inga problem, gör det hela till ett grupprojekt.

Ställ ut hos andra

Ett annat sätt att ställa ut på är att höra av sig till olika etablissemang som har många besökare. Det kan till exempel handla om ett hotell eller en restaurang där man kan ställa ut sin konst under en viss tidsperiod, vilket ofta uppskattas både av ägarna och deras gäster. Konst skapar samtalsämnen, och om du vill sälja det du gör kan ett välbesökt café vara ett lika bra konstforum som ett regelrätt galleri.

Ställ ut kommunalt

Många kommuner runtom i Sverige har egna konsthallar där man kan få ställa ut sin konst. Ibland är det endast en liten trång lokal och ibland stora och pampiga utrymmen men oavsett vilket är det alltid stimulerande och uppmuntrande att ha en konstutställning. Istället för att vara världens bästa fotograf är du kanske rolig och unik i ditt tillvägagångssätt, och om du endast målar katter kan även det bli ett uppskattat ämne.