Konst av glas

Konst av glas

Konst av glas gäller något som är tillverkat av glas helt och hållet. I och för sig finns det inga tydliga gränser vad glaskonst är eller om det bara är enbart glas. Det

som utmärker konst av glas är att det skapas i mindre upplagor och som inte är identiska varandra. Konsten får gärna ha skapats av en känd konstnär, men självklart inte nödvändigtvis. Det kan verkar lite luddigt beskrivet, men tänk så här, glaskonst är sådant du kan tänka att inreda och ha i ditt hem.

Glaskonst kan vara dyrt speciellt om det är en känd glaskonstnär som har skapat konstverket. Som företagare kan du låta Capcito hjälpa dig med finanserna, men som privatperson får du spara ihop eller låna pengar på annat håll för att smycka ditt hem med konst av glas. Naturligtvis ligger skönheten i betraktarens öga och du kan hitta glaskonst på loppisar och liknande för en billig peng.

Olika typer konst av glas

Du kan hitta olika typer av konst som har tillverkats i glas och det kan vara bra att veta vilka. Speciellt om du har funderat på att köpa konstglas.

Glasskulpturer

Skulpturer som är tillverkade av glas finns i olika former, storlekar och färger. Ser du på tv och Let´s Dance så är glasskon en glasskulptur. Denna typ av glaskonst formges och tillverkas över hela världen. Sverige är en framstående nation att designa och göra konstglas. I vårt land finns många framstående glaskonstnärer som är kända världen över. Du kan också se vackra och färgglada glasskulpturer på olika museum, som du kan besöka för att få inspiration.

Glasskivor

Du har säkert sett några glasskivor då dessa används som smäckra glasdekorer. Det går att se dessa konstverk på väggar, vid ingångar eller på kryssningsfartyg, restauranger och företag, bara för att nämna några ställen. Dessutom kan du se glaskonst i kyrkor då dessa har glasfönster föreställande olika bibliska scenerier. När glasskivor skapas används förutom färg som målas också gravyr, förgyllning, syreetsning, emaljering och glasering, samt silkscreening och maskering.

Sticka med glas

Att sticka med glas låter otroligt med tanke på att alla vet hur hårt glas kan bli. Konstnären Carol Milne började sticka med glas under 2006 och hennes magnifika konstverk Jitterbug har blivit känt i hela världen.

Inred med glaskonst

Om du använder glaskonst kommer det ge en häftig effekt, speciellt om solen eller om du har en lampa som lyser på konstverket. Ljuset tränger genom föremålet och ger färgskiftningar på bakgrunden. Dessutom förändras konstverket hela tiden, beroende på hur ljuset faller på det. Detta har du säkert varit med om i kyrkor då ljuset har fallit in och färgat sin omgivning som lyssnar på gudstjänsten eller liknande. Det är bara att njuta av skapelserna!