Hur förvarar man bäst konst?

Hur förvarar man bäst konst?

Alla har sannolikt någon gång hamnat i det läget att de har tavlor och konstverk som de inte har någon plats p väggarna för, eller som helt enkelt inte passar in i deras inredningsstil, men som de ändå inte vill göra sig av med. Det kan finnas många anledningar till det – kanske har tavlorna stort affektionsvärde, kanske tänker man sig att man ska hänga upp den när man har ett större boende. Oavsett anledningen är det dock viktigt att man förvarar konsten på rätt sätt för att den inte ska ta skada.

Det kanske viktigaste är var man förvarar konsten. Eftersom tavlor oftast är målade på papper eller tyg bör man inte förvara tavlorna på vinden eller i källaren. Detta eftersom de växlande temperaturerna där, i kombination med att det ofta är fuktigt i dessa utrymmen, gör att tavlorna löper stor risk att drabbas av mögel eller fuktskador.

Något annat man måste tänka på när man ska lägga undan tavlorna för förvaring är att inte trava dem eller stapla dem framsida mot baksida, eftersom krokarna på tavlans baksida då riskerar att skada motivet på tavlan framför eller bakom. Om man paketerar in tavlorna för att skydda dem mot detta kan det vara smart att använda sig av packtejp med tryck, så att man kommer ihåg vad paketen innehåller. Du kan enkelt beställa detta på Printer.se.