Att gå på Konstfack

Att gå på Konstfack

Konstfack är är den äldsta statliga högskolan när det gäller konst- design- och konsthantverk. Skolan har funnits ända sedan år 1844 och är numera även den högskola som är störst. Att gå på Konstfack är allt för dem som drömmer om att bli konstnär eller till att bli aktivist och utopist.

I och med att man har gått på Konstfack kan man säga att man har gått på den bästa skolan i Sverige, eftersom skolan rankades som etta på den svenska listan över de konstnärliga högskolorna i Sverige år 2016. Utöver det ligger Konstfack som 11:e bäst i Norden och på 41:e plats i världen.

Konstfack är för dem som vill ha en kreativ, akademisk och solid grund att stå på. Om man vill bli allt från skådespelare, filmregissör, spelutvecklare och modeskapare till kommunikatör och projekt-och handledare med mera.

Har man talanger för just ett skapande tänkande och vill kunna utveckla den sidan hos sig är Konstfack ett bra ställe att börja på. De som går på denna högskola kommer att ha tillgång till allt från verkstäder av olika de slag, foto- och tv-studio, glashytta till ateljéer för både skulpturer och måleri, plus så mycket annat.

Dessutom erbjuder Konstfack tillgång till ett av Sveriges största konst- och designerbibliotek. Antalet elever som går på skolan brukar vanligtvis ligga på cirka 900 som deltar i olika program och utbildningar.

För att söka till Konstfack behöver man bara gå in via, därutöver kan det behövas göra arbetsprover till några av utbildningarna. Det är bara att läsa sig till om var och en av utbildningarna eller program som känns lockande för att kunna uppfylla behörighetskraven.

Att gå på Konstfack innebär att man som student blir förberedd för världen som en framtida arena och arbetsplats!